1 - 3
24 juni 2020
19:00

Referat: IK Tord - Hovslätts IK

På ett soldränkt Rosenlunds IP besegrade Hovslätts juniorer på onsdagskvällen IK Tord med 3-1 efter 1-1 i halvtid. Hovslätt började klart bäst och radade upp chanser men målen uteblev. Istället kunde Tord ta ledningen i den 16 min efter hög press och lite slarv av HIK försvaret. Resultatet speglade inte matchen och fullt rättvist kom så kvitteringen i den 41 min efter att Hampus först gjort bort mittbacken och sen distinkt tryckt in bollen med högern. Andra halvlek hann knappt börja förrän William satte bollen i nät efter missat uppspel av de lila. Av bara farten kom 3-1 i den 51:a min, återigen var det William som höll sig framme. Hovslätt fortsatte att dominera i andra halvlek och låg närmare 4-1 än att Tord skulle göra mål. Bland annat så skulle vi haft en straff då William solklart blev omkulldragen. Vi gör en stabil första halvlek som borde inneburit ledning med några mål mot ett ganska bollskickligt Tord. I andra halvlek spelar vi riktigt bra fotboll och vinner komfortabelt. Bäst i laget idag var våra målskyttar William Axelsson som spelade på topp och Hampus Bäck på innermittfältet. Beröm även till vårat mittlås Theo Jonsson och Isak Alm samt högerbacken Anton Scenell.
Nu ser vi fram emot JDM kvartsfinalen på Hovet mot IK Vista på tisdag.